Vi kombinerar skönhet med miljöskydd: våra naturvänliga speglar

Att ta hand om miljön har inte bara blivit #trendigt, utan också ett viktigt ansvar för alla moderna företag. Varumärket SESVAN är stolt över att tillverka speglar som inte bara förvandlar utrymmen, utan också bidrar till att skydda vår planet. Vi vill gärna dela med oss av vårt engagemang för hållbarhet och vilka åtgärder vi vidtar för att göra vår verksamhet mer miljövänlig.

Materialens nyckelroll i ekologin

Våra speglar är inte bara exceptionella när det gäller kvalitet, utan också när det gäller deras miljöpåverkan. Vikten av rätt material när det gäller miljöskydd kan inte överskattas. Valet av råmaterial som vi använder för att tillverka våra speglar har en enorm inverkan på vår verksamhets ekologiska fotavtryck. Det är därför vi förlitar oss på material som inte bara uppfyller de högsta miljöstandarderna, utan också bidrar till vårt uppdrag att ta hand om planeten.

I tillverkningsprocessen för våra speglar använder vi material som är förnybara och miljövänliga, samt energi från förnybara källor. Det innebär att råmaterial, som trä och glas, kommer från resurser som kan återskapas på naturlig väg. Genom att välja förnybara material minskar vi vår påverkan på utarmningen av naturresurser och hjälper till att upprätthålla balansen i ekosystemen.

Vi är stolta över att våra speglar är certifierade enligt europeiska miljöbestämmelser. Dessa certifieringar visar vårt engagemang för att säkerställa att vår produktion uppfyller de högsta miljöstandarderna. De garanterar att våra speglar tillverkas med respekt för naturen och med minimal påverkan på miljön.

I samklang med naturen i varje detalj

Vårt ekologiska förhållningssätt är inte bara begränsat till valet av råmaterial. Vi ser också till att hela produktionsprocessen, från målning till förpackning och transport, är så naturvänlig som möjligt. Vi minimerar användningen av resurser och skadliga ämnen i strävan efter en hållbar produktion och använder förnybara energikällor.

Vi använder MIRALITE® PURE, ett unikt spegelglas som kombinerar enastående kvalitet och hållbarhet. Detta garanterar inte bara utmärkt reflektion, utan uppfyller också våra stränga miljöstandarder. MIRALITE® PURE innehåller inget tillsatt bly i skyddsskiktet och den minimala användningen av lösningsmedel gör det till ett av de mest miljövänliga spegelmaterialen.

Vi lägger stor vikt vid att produktionen sker lokalt. Att förkorta avståndet mellan vår fabrik och produktens slutdestination sparar inte bara tid och transportkostnader, utan minskar framför allt koldioxidutsläppen. Vår lokala produktion är vårt bidrag till klimatskyddet.

Sammanfattning

Vi tror att genom att agera i harmoni med naturen ger vi våra kunder speglar som är estetiskt tilltalande, men också med känslan av att de gör ett ansvarsfullt val. Vår SESVAN är fast besluten att fortsätta sträva efter miljömässig excellens och säkerställa att varje detalj i vår verksamhet är i linje med miljövärden.